Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
29/04/2017

Adi Weda’nın objektifinden dragon yapan Endonezyalılar

Endonezya’nın Bagor kentinde her yıl düzenlenen dragon festivali için maketler işte böyle yapılıyor...

Dragon, ejderha anlamında Yunanca kökenli bir sözcük. Türkçeye Fransızcadan geçmiştir. Ejderha (ejder olarak da bilinir) yarasa kanatlı, dikenli kuyruklu, derisi pullu, ağzından ateş saçan dev kertenkele ya da yılan biçimindeki efsanevi canavara verilen genel ad biliyorsunuz. Tarih öncesinin ejderhayı andıran dev sürüngenleri hakkında hiç bilgi yokken bile bu yaratıkların varlığına inanılırdı. Yunancadaki δράκων (drákōn) sözcüğü başlangıçta her türlü büyük yılan için kullanılırdı.
Efsanevi bir yaratık olan ejderha (Türkçesi Evren) çoğunlukla büyüsel veya ruhani güçlere, özelliklere sahip, kuvvetli ve büyük bir kertenkele veya başka bir sürüngen olarak tasvir edilmiş, tanımlanmıştır. Genellikle ağızlarından ateş çıkardıkları da söylenmektedir. Batı tasvirleri genellikle kanatlıyken, Doğu'daki tasvirlerde genellikle kanat bulunmaz. Ejderhalarınkine benzer özellikler içeren efsanevi yaratıklar neredeyse her kültürde mevcuttur. Hatta ejderha Çin ve diğer Uzak Doğu ülkelerinin simgesidir. Ve çoğu zaman iki yüzlü düşmanları belirtmek için 2 başlı ejderha deyimi kullanılır.
Uzak Doğu’nun en mistik ülkelerinden biri olan Endonezya’da her yıl düzenli olarak Dragon festivali düzenlenir ve ülkeyi kötü ruhlardan koruduklarına inanılan bu batıl ve mitolojik hayvan bir bakıma kutsanır. Bagor şehrinin dört bir yanından festivale katılan gençler, maket dragonlarla şehirde geçit yaparlar. AP muhabiri Adi Weda işte bu dragon maketlerinin nasıl yapıldığıyla ilgili bir haber hazırlamış ve aşağıdaki fotoğrafları çekmiş.
Bu arada ilginç festivallerden bahsetmişken, Brezilya’daki çamur festivalini de tekrar hatırlatalım!