Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
MÜZİK
03/02/2021

Göksenin 'Women’s Blues' albümünü müzikseverlerle buluşturdu

Women’s Blues albümü, Göksenin ve grubunun kadınlar tarafından yorumlanmış blues şarkılarını yorumladıkları ve bu kadınların hikayelerini anlattıkları “Woman Blues with Göksenin” projesinin bir meyvesi.

Geçtiğimiz günlerde tüm dijital müzik platformlarında yerini alan “Women’s Blues” albümü, Göksenin ve grubunun kadınlar tarafından yazılmış/yorumlanmış blues şarkılarını yorumladıkları ve bu kadınların hikayelerini anlattıkları “Woman Blues with Göksenin” projesinin bir meyvesi niteliğinde... Toplam dokuz şarkıdan oluşan albümde Göksenin, dört blues bestesinin yanında blues dünyasının mihenk taşı kadınlarından Ma Rainey, Memphis Minnie, Koko Taylor ve Etta James’ten birer şarkıyı ve kına gecelerinin vazgeçilmezi Çayda Çıra türküsünü - blues düzenlemesiyle - yorumluyor.
 


Albümde yer alan müzisyenler, Göksenin’in uzun yıllardır birlikte sahne aldığı arkadaşları Gürkan Özbek (gitar), Ozan Yeşildal (bas gitar) ve Soner Doğanca (davul). “Hala Vazgeçmedim” ve “Çayda Çıra” şarkılarında Sahte Rakı grubundan Dinçer Tuğmaner de gruba mızıkası ile eşlik ediyor. Albümdeki dokuz şarkıdan yedisi İTÜ MİAM stüdyolarında grup tarafından canlı çalınarak; ikisi de Göksenin’in evinde ve Soner Doğanca’nın davul stüdyosunda kaydedildi. İTÜ MİAM’da kaydedilen şarkıların kayıtlarını Kıvılcım Konca, mix ve mastering’ini Serdar Öztop; diğer şarkıların kayıtlarını Göksenin, mix ve mastering’ini Ozan Yuvarlak gerçekleştirdi.
 


Blues söylemek, her ne kadar BB King’in deyimiyle hüzünlüyken sizi artık hüzünlü olmayan bir ruh haline taşısa da bluesun annesi Ma Rainey’e göre de daha iyi hissetmek için değil hayatı anlamak için başvurduğunuz bir yol... Her iki yolu da benimseyerek yola çıkan Göksenin, albüm için seçtiği ve yazdığı şarkıların sözlerinde hüzünlerini yemiş yutmuş kadınları, seven ve aldatılmaya tahammülü olmayan tehditkar kadınları, hayat kadınlarını, şiddete uğrayan ve şiddete karşı ayağa kalkabilmiş kadınları, aile baskısıyla sevdiğine kavuşamayan kadınları, gizlenmek zorunda kalan gay kadınları, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine maruz kalmamış kadınları (rüyalarda), “beni arada bir anlıyor ve mutlu ediyorsun; o zaman arada bir benimsin” diyen kadınları, hep bir şekilde hapsolmuş kadınları ve hala vazgeçmeyen kadınları anlamaya ve anlatmaya çalışırken bunu hüznü giderici bir yolla yapmaya da özen gösteriyor.