Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
MÜZİK
24/07/2018

Elektronik müziğin usta ismi Bedük ile Londra macerasını konuştuk

Elektronik müziğin Türkiye’deki öncü ismi Bedük artık Londra’da yaşıyor. ""Yapılan işlerin kalitesi artınca başarı da kaçınılmaz oluyor."" diyen Bedük'le Londra macerasını konuştuk. 


İngilizce albümlerle Türkçe albümler arasında nasıl bir fark var?
Benim açımdan fark yok aslında. Sadece yaşadığın yerin dili değiştiği zaman anlatım şekli, ve insan sesinin çıkış şekli değişiyor. Bu da yazdığım şarkılara yansıyor. Türkçe daha ağdalı daha aşağıdan çıkan bir ses sağlarken, İngilizce vurguların Türkçe’ye göre değişik yerlerde olması ve sesin daha yukarıdan çıkması; beraberinde yazdığım sözleri de etkiliyor.

Bu sene rap müzik oldukça rağbet görüyor. Bunun altında diğer alternatif müziklerin yeterli seviyede olamaması mı yatıyor?
Sanmıyorum… Türkçe rap her zaman kendine göre kitlesi olan iyi bir müzik türü. Zamanla daha büyük kitlelere ulaşması gayet normal geliyor bana. Yapılan işlerin kalitesi de artınca tabii başarı da kaçınılmaz oluyor. 

“Elektronik müzik sadece gece ya da beach club’larda dinlenir” diye bir algısı söz konusu…
Öyle bir algıdan gerçekten haberim yok!

Artık Londra’da yaşıyorsun. Londra’da yaşamak müziğine nasıl bir katkı sağlıyor?
Müzik toplumun her köşesine işlemiş vaziyette. Her noktadan müzik yükseliyor. İnsanlar kendilerini müzikle tanımlıyor. Bu da müzik yapana inanılmaz bir ilham kaynağı sağlıyor diyebilirim. Benim yaptığım müziğin temeli buralara dayandığı ve çok büyük bir sektör olduğu için müzisyenin ağzını sulandırıyor. 



'ÖLENE KADAR KONSER VERMEK İSTİYORUM'

Müzikseverler gereken önemi sanatçılara veriyorlar mı? 
Bana göre değer verilmez, alınır! Müzik dinleyicilerinin sanatçılara önem vermek gibi bir görevi olduğunu düşünmüyorum. Onlar sadece kendilerine hoş gelen, beğendikleri müzikleri dinlerler, gerisi sanatçıya kalmış. Kendini ve müziğini doğru anlatmak, bol bol konser yapmak ve müziğini insanlara tanıtmak sanatçının görevi bence.

Elektronik müzik nereye kadar gider? 
Rock, R&B, arabesk, pop ve metal gibi insanlar sıkılana kadar gider diye düşünüyorum.

Önceden Bedük’ü ekranlarda daha çok görüyorduk...
Ekranda yer alabileceğim program kalmadı! Bundan dolayı arada sırada ekranlara çıkıyorum; onlar da çok nadir tabii. 

Teknoloji ile elektronik müziğin ilişkisini nasıl değerlendiriyorsun?
Şu anda sadece elektronik müzik değil her müzik türünün olmazsa olmazı teknoloji. Sonuçta kayıt yapıyorsan dünyanın en akustik, en analog müziğini bile yapıyor olsan illaki teknoloji bu işin temelinde olmak zorunda.

Konserlerle aran nasıl? Konser dünyasına nasıl bakıyorsun?
Kariyerimin başından beri albümlerden de önceden beri hep sahnedeyim ve orada olmaya bayılıyorum. Ölene kadar da konser vermek istiyorum.