Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
MÜZİK
25/07/2015

2016 Radiohead yılı olacak

Hayali kurulan Radiohead albümü ufukta gözüktü, karaya çok mesafe kalmış sayılmaz! Belki bu yıla yetişmez ama 2016 Radiohead yılı olacak.

Radiohead 2011’de yayımladıkları King of Limbs albümünden beri sessizliğini koruyordu. Albümü takip eden turnenin haricinde birbirlerinden bağımsız projelerde yer alan grubun üyeleri geçtiğimiz haftalarda yeni albüm üzerinde çalıştıklarının müjdesini verdi.
Grubun gitaristi John Greenwood yeni albüm müjdesini “Uzun zamandır birlikte müzik yapmadığımız için ilk etapta uyum sağlamakta zorlansak da bunu hemen aştık. Farklı projelerimize de rahat vakit ayırabilmek adına oldukça etkin bir zaman çizelgesi hazırladık artık tek yapmamız gereken albüme konsantre olmak ve uzun yıllardır bizi bekleyen dinleyicilerimize yeni şarkılar sunmak” sözleriyle açıkladı.
Greenwood açıklamasında aynı zamanda Lift adlı bir şarkıdan da bahsetti. Grubun şarkıyı 1996 yılında yazdığını ancak ideal düzenlemesini neredeyse yirmi yıl sonra becerebildiklerini söyleyen gitariste göre, In Rainbows albümünde yer alan Nude gibi bu şarkı da yıllarca demlenmenin mükafatını başarısıyla alacak. Hayali kurulan Radiohead albümü ufukta gözüktü, karaya çok mesafe kalmış sayılmaz! Belki bu yıla yetişmez ama ne gam, 2016 Radiohead yılı olacak.