Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
GEZİ
24/05/2017

Uykusuzluk muzdaribi fotoğrafçıdan Central Park'ın kimsesiz anları

Insomnia adlı hastalığa yakalanan fotoğrafçı Michael Massaia, uyuyamadığı zamanları harika bir aktivite ile değerlendirmiş!

Central Park, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York City şehri Manhattan ilçesinde yer alan efsanevi park biliyorsunuz. 3382 dönümlük arazisi ile dünyanın en büyük umumi kentsel parklarından biri aynı zamanda. Yıllık ortalama 25 milyon ziyaretçisiyle Central Park, Birleşik Amerika'da en çok ziyaret edilen kent parkı olma özelliğine de sahip. Birçok film ve televizyon şovları sebebiyle dünyanın en popüler şehir parkı olan Central Park, New York'un sembollerindendir. Barok tarzıyla (simetrik olmayan, doğala yakın) yapılan Central Park dünyadaki ilk peyzaj çalışmasıdır. Frederick Law Olmsted bu çalışmayla peyzaj mimarlığı ve peyzaj mimarı kavramlarını dünyaya tanıtmıştır. Bu nedenle peyzaj mimarlığının babası olarak kabul edilir. Parkın bugüne denk olan maliyetinin 200 milyon dolar olduğu söylenmektedir.
2008 yılında insomnia hastalığına yakalanan ve uyku problemi yaşayan fotoğrafçı Michael Massaia, uyuyamadığı zamanları işte bu muhteşem parkta yürüyüş yaparak geçirmeye başlamış. Gel zaman git zaman parkta yaptığı bu yürüyüşler sırasında tek başına olduğu anları fark eden Massaia, bu anları fotoğraflamak istemiş ve ortaya da aşağıdaki muhteşem seri çıkmış. Yaklaşık 10 yıllık bir arşivden elenen en iyi fotoğraflar, Central Park’ın kimsesiz anlarını gözler önüne seren, depresif görseller.
Bu arada New York’un tepesinden aşağıya bakmak ister misiniz?