Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
GEZİ
23/05/2017

New York sokaklarını çiçekle donatan adam: Lewis Miller

""Sanatsever bahçıvan"" Miller, kentin çeşitli noktalarını çiçeklerle yeniden dekore ediyor.

Dünyanın en popüler şehirlerinden biri olan, hatta bu konuda zirvede olduğunu söyleyebileceğimiz New York, çevrecilik ve şehircilik alanlarında gelişmiş bir merkez olmasına rağmen, içinde yaşayan insanların da doğaya saygı ve sevgiyle yaklaşması sayesinde güzelliğinden bir şey kaybetmemeyi başarıyor. İşte bu konuda oldukça sıra dışı bir örnek daha...
Kendisini sanatsever bir bahçıvan olarak nitelendiren Lewis Miller, geçtiğimiz aylarda “Flower Flashes” adlı bir projeye başlamış. Bu proje kapsamında kentin çöp kutularını çiçeklerle dolu birer vazoya dönüştüren sanatçı, herkesten olumlu geri dönüş aldığını belirtiyor. Sanatçının işleri bununla da sınırlı değil. Miller, kentin çeşitli noktalarını çiçeklerle yeniden dekore ediyor.
Lewis Miller, kamusal alana yerleştirdiği çiçek aranjmanlarını kendi dükkanındaki artık çiçeklerden yaptığını söylüyor ve ekliyor: “New York sakinlerine çiçekler hediye etmek yıllardır düşündüğüm basit bir fikirdi. Ben hayallere ve çiçeklere dair bir iş yapıyorum. Mesleğim, müşterilerimin hayatındaki kilit anları keyifli ve ölümsüz anılara dönüştürmek. Benzer bir hissi New York’ta yaşayanlar ve turistler için de yaratmak istedim.” Ne diyelim, şahanesiniz bay Miller!
Bu arada çiçek demişken, çiçeklerden yapılan mandala örneklerini görmüş müydünüz?