Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
20/07/2017

Nevada'da esrar yasal oldu, halk zulayı patlattı

Şaka gibi ama, Nevada eyaletinde halk esrar rezervini iki haftada tüketince OHAL ilan edildi. 

Nevada eyaletinde sıkı yönetim ilan edildi! Alınan bilgilere göre ne bir savaş durumu var ne de afet, Nevada'da yetkililer esrar bittiği için sıkı yönetim ilan etmek zorunda kaldılar! Nevada, 1 Temmuz 2017 tarihinde tedavi amaçlı esrar kullanımını serbest bırakmıştı. Sadece iki haftada eyaletteki yasal esrar depolarındaki tüm esrar tükendi! Nevada kanunlarına göre esrarın 21 yaşın altındakilere satılması yasak, günlük kullanım kotasıysa sadece 28 gramla sınırlı ancak buna rağmen tüm eyaletin rezervleri tüttürülmüş durumda! Nevada'da rezervler yeniden doldurulamıyor çünkü eyaletin esrar üreticileri ve alkol satıcılarıyla ortak bir anlaşması var.


Nevada'da yasal esrarın alkol satışlarını sekteye uğratmaması için tüm esrarı üreticisinden satıcısına alkol üreticileri ulaştırıyor. Alkol üreticileri bir nevi esrar nakliyatı yapıyor yani ve bu nakliyat, tüketimin kontrolden çıkmamasını hedefleyerek kendi sevkiyat kotasını uyguluyor. Nevada Vergi Dairesi her sevkiyat için onay makbuzu hazırlamak zorunda, bu işlemler de yaklaşık bir hafta kadar sürüyor. Anlayacağınız Nevada'da en az bir hafta daha esrar kıtlığı olacak!


Nevada eyalet yönetimi kanundaki boşluktan yararlanarak halkın ayaklanmaması için sıkı yönetim ilan etmiş ve bu sayede ihtiyaç olan kadar esrarı Nevada Vergi Dairesi'nden yasal işlem makbuzları gelmeden dağıtmaya başlamış. Halka hizmette bambaşka bir anlayış! Eminiz Nevada halkı aradığı mutluluğu bu yönetim hamlesi sayesinde uzun süre beklemeden bulmuştur!