Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
MÜZİK
20/10/2016

Neden Burn Battle School'da olmalısın?

Dünyanın en ateşli breakdance yarışması Burn Battle School 22 Ekim’de İstanbul’da! İşte o gün Volkswagen Arena’da olman için 5 neden!


ÇÜNKÜ GRANDMASTER FLASH SAHNE ALACAK
Asıl adı Joseph Saddler olan Grandmaster Flash, hip hop DJ’liğini yaratan isim. Yani bir bakıma hip hop’ın atası da diyebiliriz kendisine. ‘70’lerin ikinci yarısında The Bronx’ta düzenlediği underground partilerde özellikle scratch tekniğini kullanarak, şarkıdan şarkıya atlayarak, iki şarkının farklı yerlerini birbirlerinin üzerine bindirip yeni beat’ler yaratarak o zamana dek hiç duyulmamış şeyler yaptı. Ve bu tekniği, hip hop DJ’liği olarak tüm dünyaya yayıldı. Netflix’in son şaheserlerinden The Get Down adlı dizide gençliğine ve hip hop kültürüne nasıl damga vurduğuna yakından tanık olma şansına eriştiğimiz Grandmaster Flash, Rock and Roll Hall of Fame’e giren ilk hip hop sanatçısı aynı zamanda. The Message, White Lines, It’s Nasty, New York, New York gibi unutulmaz hitlere imza atan efsane DJ, büyük hip hop buluşması için İstanbul’da olacak.




ÇÜNKÜ CEZA RAP ŞOV YAPACAK
Türkiye’nin en büyük hip hop etkinliğinde, tabii ki Türkiye’nin en büyük rap yıldızı da var! Ceza, bu ülkeden çıkmış bir hip hop abidesi adeta. Olağanüstü tekniği, lafını sakınmayan üslubu ve muhteşem hitleriyle sahne aldığı her konserde hayranlarına unutulmayacak performanslar sergileyen Ceza, Burn Battle School’da yine tarih yazacak. Türkçe rap müziğini dünyaya tanıtan, 2 MTV ödüllü ve son olarak Sziget festivalinde headliner olarak performans gösteren ilk Türk rapstar olan Ceza sahnede yine rap şov yapacak.




ÇÜNKÜ SANSAR SALVO HİTLERİNİ PEŞ PEŞE SIRALAYACAK
Ceza Türkiye’nin en popüler rap’çisi ama bu işin underground’daki yıldızı kesinlikle Sansar Salvo. Kendine has rap tekniği ve dijital platformlarda dinlenme rekorları kıran şarkılarıyla dikkat çeken Salvo, kendine özel bir dinleyici kitlesi yarattı ve yıllardır başarısını koruyor. Burn Battle School sahnesinde onu izlemek hiç kuşkusuz çok eğlenceli bir deneyim olacak.




ÇÜNKÜ HEYECAN VERİCİ BREAKDANCE YARIŞMALARI OLACAK
2012 yılından beri dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen ve MC’leri, DJ’leri, graffiti sanatçılarını dünya standartlarında bir B-Boy yarışması ile buluşturan Burn Battle School, ilk günden bu yana binlerce hip hop tutkununu ve efsanevi dansçıları ağırladı. İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek olan etkinlikte Türkiye’nin en iyi 16 bboy grubu danslarıyla birbirine meydan okuyacak.




ÇÜNKÜ HIP HOP KÜLTÜRÜ TÜM GÜNE DAMGA VURACAK
Hip hop bir tutkudur ve bu tutkuyu paylaşan pek çok insan o gün Volkswagen Arena’da, bir arada olacak. DJ’ler ve canlı performanslar sayesinde müziğin hiç susmayacağı Burn Battle School’da hip hop kültürüne dair her şeye yakından tanık olacağız. Daha ne olsun? 22 Ekim’de nerede olman gerektiğini biliyorsun. Unutma, sensiz bir kişi eksiğiz. Şimdiden iyi eğlenceler...