Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
ANİME
03/12/2016

Miyazaki'nin tahtını sallayan film

Tüm zamanların en başarılı anime filmlerinin yönetmeni Hayao Miyazaki'nin gişedeki sağlam tahtı hafif bir sallantıya uğradı! Artık gişede ilk üç sıra Miyazaki'ye ait değil.


Son yılların en ünlü anime film yönetmenlerinden olan Makoto Shinkai imzalı Kimi no Na wa. / Your Name., vizyondaki üçüncü haftasında 19.4 milyar yen (173 milyon dolar) hasılat elde ederek Princess Mononoke'nin 19.3 milyar yen'lik hasılatını egale etti. Anime tutkunlarından bir hayli ilgi gören Your Name., bu hafta da gişesini aynı başarıyla devam ettirirse, Miyazaki'nin iki numaralı filmi Howl's Moving Castle'ın 19.6 milyar yen'lik gişesini egale ederek tüm zamanların en yüksek hasılat yapan iki numaralı anime filmi olma başarısını gösterecek.
 

 

Shinkai'nin gişeyi alt üst eden filminin, tüm zamanların en başarılı anime yapımı olan Spirited Away'in 30.4 milyar yen'lik hasılatını egale etmesi ise çok zor gözüküyor. Yine de dört haftada zirvedeki iki Miyazaki yapımını devirmesi muhtemel olan Shinkai'nin yakın gelecekte Miyazaki'yi bir başka filmiyle gişedeki tahtından edebileceği de mümkün olarak görülüyor. Fakat böyle olsa ve gelecekte gişe sıralaması tamamen değişse bile, bu durum Miyazaki'nin animenin gerçek kralı olduğunu gerçeğini de hiçbir zaman  değiştirmeyecek!

Bu arada bir süre önce emekliliğini duyuran ve ciğerimizi dağlayan ustaların ustası Hayao Miyazaki çephesinden de önemli gelişmeler var. Okumak için sizi
şu haberimize alalım: