Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
14/09/2016

Escobar'ın oğluna göre Narcos'un 10 ciddi hatası

Pablo Escobar'ın oğlu Narcos dizisinin ikinci sezonuna açtı ağzını yumdu gözünü. İşte 10 maddede Narcos dizisinin falsoları.

Narcos dizisinde işlenen olayların tamamının doğru olmadığını biliyoruz. Sonuçta bu bir dizi, belgesel değil. Zaten Netflix yapımcıları da dizideki bazı olayların dramatik etkiyi artırmak adına dizide yer aldığının altını çiziyorlar.  Buna rağmen, Pablo Escobar'ın oğlu Sebastian Marroquin açtı ağzını yumdu gözünü! Dizinin özellikle de ikinci sezonunda yaşanan olaylara değinen Marroquin, Netflix'in falsolarını Facebook üzerinden tam 28 maddede birer birer gözler önüne serdi. İşte o açıklamadan bizim seçtiğimiz 10 madde: 

- La Quica, suçsuz yere Amerika'da hapis yatmıştı. Avianca'dan kalkan ve 10 yolcusu bulunan uçağın bombalanmasında kendisinin bir suçu yoktu. Uçak, Luis Carlos Galan'ın halefi Cesar Gaviria tarafından uçurulmaktaydı. Uçağa bombayı yerleştiren şahıs Carlos Castano'ydu ve emirleri direkt olarak babamdan almıştı.

- Cathedral'den kaçış o kadar abartıldığı gibi gerçekleşmedi. Sadece tek bir memur öldürülmüştü. Babamın devletten torpili ya da polis teşkilatından bir tanıdığı yoktu. Kaçış daha hapishane inşa edilirken planlanmış ve her hücrede birkaç gevşek tuğla bırakılmıştı. Babam başka hapishaneye transferi gündeme geldiği için kaçmak zorunda kalmıştı. 



- Ne Medellin Miami'ye; ne de Cali New York'a yerleşme planları yapmıştı. Uyuşturucu işi o kadar büyüktü ki, ikisinin de emekli olmaya niyeti yoktu. Milyonlarca müşteri varken ve istediğiniz fiyatı veriyorlarken, zaten işi bırakmak söz konusu olamazdı.



- CIA, Catano biraderlere Los Pepes hakkında istihbarat uçurmadı. Fidel Castano işlenen suçlardan haberdar olmasına rağmen renk vermiyordu; zira çeteleri kızıştırmak işine gelmiyordu.

- Annemin hayatında hiçbir zaman silahı olmadı. Ömründe tek kurşun ateşlemişliği yoktur.

- Babamın Colonel Carillo'yu bizzat öldürdüğü de yalandır. Babamın çetesi bir ay içerisinde polis teşkilatından yaklaşık 500 polisin ölümüne sebep olmuştu ancak bunu bir kinle yapmamışlardı. O dönem yapılması gereken buydu. Polis teşkilatından pek çok kişiyi servet sahibi yapan da babamlardı.

- Babam son günlerini dostlarıyla birlikte geçirmedi. Zamanının büyük bir kısmı yalnız geçmişti. Zaten Angelito ve Chopo'yu saymazsak tüm dostları ya tutuklanmış ya da ölmüştü.

 - Cathedral'den firarımızdan sonra lüks içinde malikanelerde yaşamadık, tam tersi harabe gibi evlerde saklanmak zorunda kaldık.

- Babam Gilberto Rodriguez'in kızının düğününü basmadı; kıza tokat dahi atmadı. Bu racon aileler tarafından benimsenmişti. Kimse kimsenin çocuğuna el süremezdi. 

- Hotel Tequendama'dan yapılan son aramada Pablo Escobar kendisini telefonda bizzat tanıtmıştır. Oğlu ve karısıyla son konuşma olarak bunu planlamıştır. Artık daha fazla kaçmak istemediğini ve bir nevi intihar etmeye meyilli olduğunu ailesi bu sayede anlamıştır.