Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
29/04/2017

''Düşmenin sanatı olur mu?'' demeyin!

Kerry Skarbakka, oldukça ilginç çalışmalara imza atan bir sanatçı. Bazen bir ağaçtan, koltuktan ya da duşta kayarak düşerken kendisini fotoğraflıyor.

Kerry Skarbakka, 'The Struggle to Right Oneself' isimli fotoğraf serisinde oldukça ilginç karelere imza atıyor. Skarbakka bazen bir ağaçtan, koltuktan ya da duşta kayarak düşerken kendisini fotoğraflıyor. Çoğunlukla doğru kareyi yakalayabilmek için arka arkaya birçok kez düşmek zorunda kaldığını söyleyen sanatçı, tehlikeli düşüşlerde ip kullandığını belirtiyor. Daha sonra bu ip, dijital manipülasyon yöntemleriyle fotoğraf karesinden siliniyor. Skarbakka, bu 'tehlikeli' çekimleri gerçekleştirirken bir keresinde kaburgasını kırdığını söylüyor.
Kerry Skarbakka, düşerken kendi fotoğraflarını çekmeye 11 Eylül saldırılarından hemen sonra başladığını ve herkesin duyduyu gerginliği ve endişeyi tarif etmek için metafor olarak kendi vücudunu kullandığını söylüyor.

Bazı çalışmalarından istediği etkiyi yakalayabilmek amaçlı sanatçı özel hile ve turmanış ekipmanları kullanıyor fakat çoğunlukla hiçbir korunma olmadan tehlikeli bir şekilde düşüyor.


Düşen fotoğraçı ,fotoraflarını çekebileceği uygun yerler bulamabilmek için tüm düyayı dolaşıyor ve eksradan kendi stüdyosunda da düzenekler oluşturuyor.


Kerry'nin fotoğraf çalışmaları tüm dünyadaki sanat galerilerinde sergilendi ve Kerry bir kitap oluşturabilecek kadar fotoğraf çekebilmeyi umuyor.


Şu zamana kadar satın alınabilecek 40 adet kadar fotoğraf çekti.