Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
03/02/2018

Dünyanın en pahalı cipsiyle tanışın

İçeriğinde dünyanın en değerli mantarlarından matsutake ve Faroe Adaları’ndan gelen yosun ezmesi kullanılan bu muazzam cipslerin tanesi yaklaşık 20 TL.


İsveç’in
en önemli bira üreticilerinden St. Erik’s Brewery, biralarının yanında yenmesi için özel olarak üretilen cipsleri piyasaya çıkardı. Fakat bu öyle bakkaldan aldığınız cipslere benzemiyor. Sadece beş adet cipsin yer alacağı özel paketlerde satılacak olan bu cips, tam manasıyla gurme işi! İçeriğinde dünyanın en değerli mantarlarından matsutake ve Faroe Adaları’ndan gelen yosun ezmesi kullanılan bu muazzam cipslerin her biri İsveç Ulusal Aşçı Takımı’nın üyeleri tarafından elde hazırlanıyor. İçeriğinde bulunan tüm malzemelerin damağa eşit yayılması için özenle kesilen ve pişirilen bu cipslerin paketi 56 dolardan satılıyor. Yani tanesi yaklaşık 20 TL. Bu cipsler özellikle de St. Erik’in India Pale Ale’ının içimini mükemmel seviyeye taşısın diye hazırlanmış. Cipse o kadar para verecek olan birasını da alır herhalde! Şimdiden afiyet olsun yiyip içene.

Bu arada acı yemeyi sever misiniz? Amerikalı gurme cips firması Paqui dünyanın en baharatlı cipsini üretti. Cipsler o kadar acı ki özel tabutta satılıyorlar! Merak edenleri böyle alalım.