Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
29/04/2017

2017 Elvis Şampiyonası böyle geçti

Elvis Presley taklitçileri, hafta sonunda İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Elvis Şampiyonası'nda yarıştı.

ABD'li şarkıcı, müzisyen, aktör ve tüm zamanların en büyük yıldızı olarak bilinen Elvis Aaron Presley (1935-1977) günümüzde hâlâ kitleleri etkilemeye devam ediyor. Dünya çapında Rock'n Roll'un kralı ya da kısaca kral olarak tanınan ikonik ismin şöhreti, hayata gözlerini kapatmasından bu yana on yıllar geçmesine rağmen hiç azalmadı. Hayran kulüpleri ve web siteleri kuruldu. Sayısız televizyon, radyo programı ve belgesele konu oldu. Hayranları ona o kadar bağlandılar ki halen onun ölmediğine ve ıssız bir yerde şöhretten uzak bir yaşam sürdüğüne inananlar dahi vardır. Ayrıca özellikle ABD'de ölümden dönen insanların “Işıklı bir tünel gördüm. Elvis bana tünelin sonundan el sallıyordu.” anlatımları bilimsel araştırmalara konu olan bir fenomene dönüştü. Dünyanın her köşesinde taklit yarışmaları yapıldı.
İşte o yarışmalardan biri daha geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Elvis Presley taklitçileri, hafta sonunda İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Elvis Şampiyonası'nda yarıştı. "Kral" lakaplı Presley'in 82'nci doğum gününde gerçekleştirilen etkinliğe 80 kişi katıldı. Elvis kostümleri ve peruklarıyla sahne alan katılımcılar, dünyanın dört bir yanından gelen Elvis hayranı izleyicilere keyifli performanslar sundular.